torsdag, oktober 25, 2007

Höst Öst – Dag 3 / Tävling 3 - Måndag 22/10

Frukost efter bara tre timmars sömn sen iväg mot tävling i Transylvanska bergen vid Predeal (S om Brasov). Resan tog mycket lång tid då vägen vi åkte hade vägreperation var tredje kilometer så första start fördröjdes till klockan ett. Rumänien är ett land där utvecklingen verkligen har gått långsamt sen kommunismens fall. Kontrasten mot Ungern var stor, men också skillnaden mellan nytt/renoverat och gammalt.
Natten till söndagen hade det snöat duktigt, inte minst där vi skulle tävla så det blev tung snöpuls i decimeterdjup blötsnö. Det tog mej en timme att jogga 4,5 km backig medeldistans men jag borde kunnat gjort det en kvart snabbare. Jag hade svårt att följa kompassen och uppgjort vägval på de längre sträckorna (1,4 och 8). Till 1:a blev jag också lite lurad av en senior då vi enligt Peos info skulle ha samma bana men så var inte fallet. Jag försökte också spara höjd till 4:an men resultatet blev att jag istället sprang upp alldeles för högt. Onda benet känns bättre och bättre och träningsvärken mer och mer.
Efter dusch och trerätterslunch kom vi till slut iväg strax efter kl. 16 mot Varna i Bulgarien via Bukarest. Resans försening har hela tiden ökat så besöket i Ceaucescus skrytpalats fick ställas in till Peos illa dolda glädje.
På väg söderut blev det bussfest längst bak i bussen och formen var god när vi efter lång tid äntligen kom till bilköerna i Bukarest. Bussen svängde och vände men när vi för andra gången passerade IKEA började vi undra på riktigt. Efter mer svängande och vändande tog vi en fotopaus på torget framför palatset. När jag stod där i ösregnet kom plötsligt den andra bussen, körde runt oss och försvann!?! Anledningen till denna långa försening var visst obefintligt med skyltning och en massa tunnelpassager som bussarna var för höga för. Senare snurrade vi länge innan vi fann en gränspassage som fungerade. Vid midnatt var vi äntligen ute ur Rumänien och detta firades med att köra iväg i fullständigt fel riktning. Detta misstag kostade oss ytterligare minst en timme så vi var inte framme i Varna förrän klockan fyra.
En del gick och åt middag, jag gick och la mej och somnade strax innan fem.



















Snöslask i Predeal.

M+ 13 KP 4,5 km
1 Ulf Palmér _____ SWE 49:57
2 Göran Månsson __ SWE 49:58
3 Göran Nilsson __ SWE 50:08
7 Mats Windstedt _ SWE 60:08

Inga kommentarer: